Isolatie Philippine

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Philippine? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals de gevel isoleren of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Philippine. We zoomen in op thema’s als de spouwmuur isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-philippine-4553

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4553
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de interessantste stappen om jullie woning in Philippine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Philippine is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 920 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €200 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Philippine kost je zo’n €4800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het rendement is zo’n €980, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog enkele interessante vormen. Hierna beschrijven we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Philippine (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een duurzame toekomst? Woning Philippine isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. Dat is dus al gauw €975 per jaar. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Philippine. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3050)
€585
(€6000)
€920
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€255
(€1700)
€370
(€2750)
Spouwmuur€320
(€1025)
€570
(€2300)
€930
(€3550)
HR++ glas€190
(€2700)
€275
(€3025)
€410
(€4550)
isolatie philippine 4553

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Philippine?

Waarom mijn woning in Philippine isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925, waarbij u een besparing realiseert van €290 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Gamma, Karwei, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Door gebruik te maken van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Philippine extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Philippine. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Philippine wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Philippine voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Philippine. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen