Isolatie Biervliet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Biervliet? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties zoals vloerisolatie of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Biervliet. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en K-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-biervliet-4521

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Bescherm tegen vocht
 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan snel aangebracht worden
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4521
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal jij de populairste acties om je woning in Biervliet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Biervliet is betaalbaar (al vanaf +/- € 850 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1900 en de winst ligt rond de €240 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Biervliet kost je zo’n €4950. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12400. Dit levert op grofweg €810 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog meer populaire mogelijkheden. Hieronder praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Biervliet (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een groenere maatschappij? Woning Biervliet isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2825 m3. De besparing komt neer op €1250 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Biervliet. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€715
(€7350)
€1110
(€9300)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€295
(€2650)
€350
(€3050)
Spouwmuur€200
(€1025)
€420
(€2000)
€815
(€3150)
HR++ glas€225
(€2450)
€310
(€3225)
€355
(€4800)
isolatie biervliet 4521

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Biervliet?

Waarom mijn woning in Biervliet isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en dat bespaart tot €300, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna check je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Gamma, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Via subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Biervliet een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Biervliet. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Biervliet wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Biervliet voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Biervliet. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een prettig leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen