Isolatie Limbricht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Limbricht? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals schuin dak isoleren en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Limbricht. Bijvoorbeeld topics als gevelisolatie en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-limbricht-6141

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Weinig last van geluid
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6141
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website zie je de interessantste onderdelen om je woning in Limbricht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Limbricht is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 870 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1725 en je bespaart al snel €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Limbricht kost om en nabij de €5700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Daarmee bespaar je ong. €860, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog een aantal interessante vormen. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Limbricht (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende wereld? Woning Limbricht isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Limbricht. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€875
(€4700)
€1130
(€9650)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€230
(€1950)
€335
(€3000)
Spouwmuur€285
(€1150)
€740
(€2050)
€935
(€3450)
HR++ glas€235
(€2050)
€335
(€3675)
€355
(€5175)
isolatie limbricht 6141

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Limbricht?

Waarom mijn woning in Limbricht isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent en Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750, dat betekent een winst van 205 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende acties als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Limbricht een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Limbricht. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Limbricht wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Limbricht voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Limbricht. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen