Isolatie Geleen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Geleen? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Geleen. Bijvoorbeeld topics als isolerende raamfolie en ventilatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-geleen-6161

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6161
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje bekijk jij de meest rendabele acties om je woning in Geleen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Geleen is goedkoop (plusminus € 760 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1700 en de winst ligt rond de €240, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Geleen kost zo’n €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €980. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Het rendement is ong. €880 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er allerlei populaire vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest populaire opties.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Geleen (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Woning Geleen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. Dat komt neer op €1475 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Geleen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3250)
€575
(€7200)
€1010
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€285
(€2300)
€310
(€2900)
Spouwmuur€220
(€850)
€650
(€2750)
€935
(€3250)
HR++ glas€190
(€2800)
€275
(€4200)
€420
(€5175)
isolatie geleen 6161

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Geleen?

Waarom mijn woning in Geleen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat bespaart tot €305 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Geleen een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Geleen. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Geleen wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Geleen voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Geleen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen