Isolatie Born

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Born? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld muren isoleren en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Born. Denk aan zaken als isolatie van deuren en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-born-6121

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Reductie geluid
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6121
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf ontdek jij de interessantste acties om jullie woning in Born te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Born is voordeling (vanaf € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Born kost gemiddeld €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €950. De potentiële besparing ligt op €720 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12100. Het rendement is ongeveer €940 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er verscheidene interessante oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Born (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere wereld? Woning Born isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar. Hieronder bekijk je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Born. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3550)
€585
(€6150)
€1160
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€220
(€2050)
€335
(€3600)
Spouwmuur€215
(€875)
€680
(€2350)
€890
(€3675)
HR++ glas€240
(€2450)
€285
(€4300)
€395
(€5025)
isolatie born 6121

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Born?

Waarom mijn woning in Born isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625, dat betekent een winst van 335 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Formido, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Met hulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Born extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Born. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Born wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Born voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Born. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen