Isolatie Windraak

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Windraak? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen als de spouw isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Windraak. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-windraak-6153

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder uitstoot van CO2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om je woning in Windraak te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Windraak kan erg voordelig (vanaf plusminus € 920 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €2000 en het bespaart circa €200 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Windraak kost gemiddeld €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1170. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13200. Het voordeel is zo’n €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we allerlei vaak toegepaste alternatieven. Hierna beschrijven we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Windraak (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Windraak isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. De besparing komt neer op €1075 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Windraak. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€655
(€5700)
€1110
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€220
(€2550)
€320
(€3550)
Spouwmuur€225
(€1450)
€540
(€2600)
€820
(€3275)
HR++ glas€200
(€1875)
€340
(€3800)
€390
(€5350)
isolatie windraak 6153

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Windraak?

Waarom mijn woning in Windraak isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175, dat betekent een winst van 295 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Windraak een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Windraak. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Windraak wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Windraak voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Windraak. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen