Isolatie Buchten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Buchten? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van muren en isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Buchten. Je kunt denken aan items als tochtprofielen en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-buchten-6122

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond klimaat in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6122
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand bekijk jij de meest populaire acties om jouw woning in Buchten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Buchten is goedkoop (al vanaf € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €275 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1750 en de winst ligt rond de €225 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Buchten kost je zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1030. De potentiële besparing ligt op €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Je profiteert van plusminus €840 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder zien we verscheidene rendabele vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Buchten (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Buchten isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Buchten. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4150)
€665
(€6750)
€990
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€215
(€2300)
€315
(€3050)
Spouwmuur€230
(€1725)
€460
(€2550)
€880
(€3375)
HR++ glas€205
(€2175)
€335
(€3075)
€435
(€4900)
isolatie buchten 6122

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Buchten?

Waarom mijn woning in Buchten isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Greenchoice of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en dat levert gemiddeld op €280 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Via een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Buchten een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Buchten. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Buchten wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Buchten voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Buchten. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen