Isolatie Sittard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sittard? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel zoals isolatie van binnenmuren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Sittard. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van muren en K-waarde. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-sittard-6131

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Bescherm tegen vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6131
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind jij de interessantste methodes om jullie woning in Sittard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sittard is voordeling (ongeveer € 880 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €260, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sittard kost ongeveer €5300. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1080. Het rendement is al snel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het rendement is grofweg €910 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er nog meer mogelijke werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Sittard (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een duurzame gemeenschap? Woning Sittard isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. De besparing komt neer op €1475 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Sittard. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€755
(€4550)
€1050
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€245
(€1550)
€315
(€3200)
Spouwmuur€225
(€1100)
€750
(€2025)
€865
(€3050)
HR++ glas€230
(€1975)
€285
(€3800)
€395
(€5175)
isolatie sittard 6131

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Sittard?

Waarom mijn woning in Sittard isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Budget Energie en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder komen we met meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Mede door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Sittard een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor de status in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Sittard. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Sittard wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Sittard voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Sittard. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen