Isolatie Holtum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Holtum? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Holtum. We bespreken thema’s als binnenmuren isoleren en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-holtum-6123

 • Minder energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6123
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Holtum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Holtum kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 910 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1775 en het rendement ligt op zo’n €210 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Holtum kost doorgaans €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. De potentiële besparing ligt op €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Dit levert op ongeveer €770 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Holtum (maart 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een groenere maatschappij? Woning Holtum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl check je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Holtum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€865
(€5100)
€1050
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€260
(€2250)
€330
(€3050)
Spouwmuur€370
(€875)
€520
(€2000)
€910
(€3425)
HR++ glas€195
(€2775)
€295
(€4050)
€360
(€4475)
isolatie holtum 6123

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Holtum?

Waarom mijn woning in Holtum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Praxis, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 20 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Holtum een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Holtum. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Holtum wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Holtum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Holtum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen