Isolatie Grevenbicht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Grevenbicht? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen als bijv. schuin dak isoleren en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Grevenbicht. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de garage en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-grevenbicht-6127

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6127
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna tref jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Grevenbicht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grevenbicht is betaalbaar (ongeveer € 820 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1725 en de winst ligt rond de €250, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Grevenbicht kost ongeveer €4500. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Het rendement is al snel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Het voordeel is zo’n €930, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er nog een aantal vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Grevenbicht (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Grevenbicht isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Grevenbicht. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3200)
€655
(€5400)
€1010
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€180
(€1550)
€345
(€3250)
Spouwmuur€205
(€1025)
€690
(€2700)
€915
(€3600)
HR++ glas€190
(€2650)
€290
(€3425)
€400
(€4900)
isolatie grevenbicht 6127

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Grevenbicht?

Waarom mijn woning in Grevenbicht isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050 en dat bespaart tot €285 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Mede door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Grevenbicht een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Grevenbicht. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Grevenbicht wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Grevenbicht voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Grevenbicht. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen