Isolatie Einighausen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Einighausen? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je diverse informatie over isolatie Einighausen. Dit kan gaan om zaken als tochtbanden en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-einighausen-6142

 • Forse besparing mogelijk
 • Meer controle in de woning
 • Vermindering Milieu-impact
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6142
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop tref je de meest rendabele acties om je woning in Einighausen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Einighausen is betaalbaar (plusminus € 810 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, steenwol, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Einighausen kost doorgaans €4500. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De potentiële besparing ligt op €810 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12300. Dit levert op om en nabij €820 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er meerdere mogelijke oplossingen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Einighausen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Einighausen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De besparing komt neer op €1025 per 12 maanden. Hierna komen we met de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Einighausen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€815
(€6400)
€1210
(€9350)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€240
(€1700)
€315
(€2850)
Spouwmuur€285
(€800)
€650
(€2750)
€785
(€3425)
HR++ glas€225
(€2975)
€290
(€3400)
€400
(€5350)
isolatie einighausen 6142

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Einighausen?

Waarom mijn woning in Einighausen isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en geeft een besparing van €330 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Einighausen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Einighausen. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Einighausen wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Einighausen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Einighausen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen