Isolatie Munstergeleen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Munstergeleen? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties als vliering isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Munstergeleen. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-munstergeleen-6151

 • Lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Brandbeschermend
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6151
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check jij de meest interessante methodes om een woning in Munstergeleen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Munstergeleen kan erg voordelig (om en nabij de € 870 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Munstergeleen kost ongeveer €5150. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11600. Het voordeel is grofweg €930 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we allerlei interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Munstergeleen (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Munstergeleen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. Dat is dus al gauw €1075 op jaarbasis. Hierna ontdek je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Munstergeleen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€875
(€6700)
€1000
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€250
(€2100)
€355
(€3300)
Spouwmuur€385
(€850)
€750
(€2350)
€930
(€3425)
HR++ glas€200
(€1950)
€315
(€4150)
€370
(€4650)
isolatie munstergeleen 6151

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Munstergeleen?

Waarom mijn woning in Munstergeleen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Budget Energie en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en dat levert gemiddeld op €300 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna lees je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij de betere bouwmarkt als Multimate, Formido, Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 15 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Munstergeleen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Munstergeleen. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Munstergeleen wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Munstergeleen voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Munstergeleen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen