Isolatie Guttecoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Guttecoven? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl komen we met belangrijke informatie over isolatie Guttecoven. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-guttecoven-6143

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettige leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Interessante energiebespaarlening
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6143
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Guttecoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Guttecoven kan erg voordelig (vanaf plusminus € 910 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Guttecoven kost doorgaans €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1140. De potentiële besparing ligt op €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13500. Daarmee bespaar je om en nabij €890, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder kennen we allerlei interessante alternatieven. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Guttecoven (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Guttecoven isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Guttecoven. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3050)
€625
(€6600)
€1150
(€8000)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€190
(€2250)
€345
(€3050)
Spouwmuur€275
(€1025)
€540
(€1950)
€815
(€3650)
HR++ glas€210
(€2775)
€265
(€4100)
€415
(€4900)
isolatie guttecoven 6143

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Guttecoven?

Waarom mijn woning in Guttecoven isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, dat betekent een winst van 320 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Via een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Guttecoven een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Guttecoven. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Guttecoven wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Guttecoven voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Guttecoven. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen