Isolatie Papenhoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Papenhoven? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Papenhoven. Je komt meer te weten over zaken als muren isoleren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-papenhoven-6124

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6124
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk jij de populairste onderdelen om jouw woning in Papenhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Papenhoven is betaalbaar (al vanaf +/- € 870 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis (tarieven september 2023).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Papenhoven kost plusminus €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Daarmee bespaar je om en nabij €770 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Papenhoven (september 2023)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een bewuste toekomst? Woning Papenhoven isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. De besparing komt neer op €925 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Papenhoven. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3400)
€685
(€5300)
€1240
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€260
(€1650)
€370
(€2800)
Spouwmuur€250
(€900)
€460
(€2225)
€800
(€3250)
HR++ glas€235
(€1850)
€275
(€4000)
€385
(€5125)
isolatie papenhoven 6124

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Papenhoven?

Waarom mijn woning in Papenhoven isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150 en dat levert gemiddeld op €325 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Hornbach, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Sittard-Geleen

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Papenhoven een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sittard-geleen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sittard-Geleen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Papenhoven. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Papenhoven wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Papenhoven voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Papenhoven. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen