Isolatie Beutenaken

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Beutenaken? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel als dakisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met nuttige informatie over isolatie Beutenaken. We bespreken zaken als buitenmuren isoleren en EPS isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-beutenaken-6278

 • Lagere energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Groene investering
 • Reductie geluid
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6278
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Beutenaken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Beutenaken is goedkoop (ongeveer € 840 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €230 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €220, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Beutenaken kost +/- €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1000. De besparing loopt op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Je profiteert van ong. €830 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we verschillende populaire oplossingen. Hieronder bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beutenaken (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste samenleving? Woning Beutenaken isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. Dat is dus al gauw €1150 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Beutenaken. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€835
(€4850)
€980
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€285
(€2350)
€400
(€2700)
Spouwmuur€320
(€1225)
€640
(€1925)
€805
(€3375)
HR++ glas€215
(€2425)
€325
(€3150)
€375
(€5200)
isolatie beutenaken 6278

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Beutenaken?

Waarom mijn woning in Beutenaken isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Budget Energie en Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €310, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 15 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Beutenaken een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Beutenaken. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beutenaken wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Beutenaken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Beutenaken. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen