Isolatie Epen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Epen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Epen. We staan stil bij thema’s als tochtstrips of tochtbanden en K-waarde. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-epen-6285

 • Veel geld besparen
 • Een prettige leefomgeving
 • Goed bezig voor het milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6285
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de populairste manieren om jouw woning in Epen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Epen kan zeer goedkoop (vanaf € 900 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €215 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1950 en je bespaart al snel €285 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Epen kost +/- €4500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Daarmee bespaar je plusminus €850 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we meerdere interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Epen (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende toekomst? Woning Epen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat komt neer op €1275 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Epen. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€735
(€6500)
€1160
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€270
(€1550)
€395
(€3300)
Spouwmuur€300
(€1000)
€490
(€1900)
€820
(€3250)
HR++ glas€220
(€2575)
€300
(€3775)
€425
(€5300)
isolatie epen 6285

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Epen?

Waarom mijn woning in Epen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of Nuon, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825, dat betekent een winst van 290 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Praxis, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Door subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Epen extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Epen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met behulp van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Epen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Epen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Epen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen