Isolatie Gulpen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gulpen? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Gulpen. We bespreken items als dakkapel isoleren en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-gulpen-6271

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Relatief snel te plaatsen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Gulpen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gulpen kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 840 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1725 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gulpen kost doorgaans €5500. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Dit levert op pakweg €850 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we nog meer aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Gulpen (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Gulpen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 p/jaar. Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Gulpen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€625
(€4500)
€1160
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€185
(€2150)
€375
(€2900)
Spouwmuur€355
(€800)
€650
(€2525)
€925
(€3025)
HR++ glas€240
(€2075)
€270
(€3975)
€350
(€5100)
isolatie gulpen 6271

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Gulpen?

Waarom mijn woning in Gulpen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €305 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Gulpen extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Gulpen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Gulpen wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gulpen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Gulpen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen