Isolatie Mechelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mechelen? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie van binnenmuren of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Mechelen. Je leest uitvoerig over items als de spouwmuur isoleren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-mechelen-6281

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Groene investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6281
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Mechelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mechelen is goedkoop (gemiddeld zo’n € 720 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1650 en je bespaart al snel €250 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mechelen kost +/- €4900. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1190. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13200. Daarmee bespaar je pakweg €910 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er meerdere mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Mechelen (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Mechelen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Mechelen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3950)
€785
(€5100)
€1210
(€8600)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€290
(€2100)
€330
(€3150)
Spouwmuur€235
(€1200)
€440
(€2250)
€910
(€3400)
HR++ glas€220
(€2775)
€340
(€3950)
€430
(€5325)
isolatie mechelen 6281

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Mechelen?

Waarom mijn woning in Mechelen isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, waarbij u een besparing realiseert van €325, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Mechelen extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Mechelen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Mechelen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mechelen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Mechelen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen