Isolatie Elkenrade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Elkenrade? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Elkenrade. We bespreken thema’s als de schuur isoleren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-elkenrade-6289

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Snel te plaatsen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6289
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand zie je de populairste onderdelen om je woning in Elkenrade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Elkenrade kan erg voordelig (plusminus € 820 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1800 en het resultaat is zo’n €285 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Elkenrade kost je zo’n €5050. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. De potentiële besparing ligt op €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Daarmee bespaar je grofweg €990, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Elkenrade (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere gemeenschap? Woning Elkenrade isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Op deze website komen we met de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Elkenrade. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3650)
€845
(€6750)
€1190
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€220
(€1900)
€375
(€3100)
Spouwmuur€295
(€1550)
€670
(€2250)
€855
(€3000)
HR++ glas€190
(€2100)
€330
(€3700)
€400
(€5275)
isolatie elkenrade 6289

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Elkenrade?

Waarom mijn woning in Elkenrade isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Greenchoice en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825, dat betekent een winst van 235, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Gamma, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Door een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Elkenrade extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Elkenrade. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Elkenrade wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Elkenrade voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Elkenrade. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen