Isolatie Heijenrath

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heijenrath? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen als spouwmuurisolatie of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Heijenrath. We staan stil bij zaken als isolatie van muren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-heijenrath-6276

 • Flinke besparing
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6276
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Heijenrath te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Heijenrath is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €260 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Heijenrath kost zo’n €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. De winst is pakweg €820, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Heijenrath (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Woning Heijenrath isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. Dat is dus al gauw €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Heijenrath. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3500)
€745
(€7500)
€1040
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€290
(€1650)
€395
(€3250)
Spouwmuur€210
(€1050)
€420
(€2650)
€815
(€3650)
HR++ glas€200
(€1950)
€320
(€3125)
€400
(€5000)
isolatie heijenrath 6276

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Heijenrath?

Waarom mijn woning in Heijenrath isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en dat bespaart tot €295, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15% van de factuur mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Heijenrath extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Heijenrath. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Heijenrath wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Heijenrath voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Heijenrath. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen