Isolatie Slenaken

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Slenaken? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. schuin dak isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Slenaken. Denk aan thema’s als isolatie van binnenmuren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-slenaken-6277

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Beperking geluiden van buiten
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6277
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Slenaken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Slenaken kan erg voordelig (al vanaf +/- € 980 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen liggen rond €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, steenwol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Slenaken kost zo’n €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1200. Het rendement is al snel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Het rendement is circa €870 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we meerdere vaak toegepaste vormen. Hierna praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Slenaken (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of wellicht een groenere wereld? Woning Slenaken isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Slenaken. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€625
(€5650)
€980
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€235
(€1850)
€320
(€2950)
Spouwmuur€345
(€1100)
€500
(€1950)
€865
(€3625)
HR++ glas€190
(€2000)
€305
(€3550)
€405
(€5000)
isolatie slenaken 6277

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Slenaken?

Waarom mijn woning in Slenaken isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en dat bespaart tot €230 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Formido, Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Slenaken extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Slenaken. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Slenaken wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Slenaken voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Slenaken. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen