Isolatie Wittem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wittem? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel als je dak isoleren en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand lees je uitgebreide informatie over isolatie Wittem. Je leest uitvoerig over thema’s als de gevel isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wittem-6286

 • Aantrekkelijk rendement
 • Temperatuur in eigen hand
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6286
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Wittem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wittem is voordeling beginnend bij € 980 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €260, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wittem kost plusminus €5500. Doe je het zelf? Dan kost het circa €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Hiermee bespaar je ong. €950 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog een aantal alternatieve alternatieven. Hieronder vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wittem (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame toekomst? Woning Wittem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wittem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4200)
€875
(€6250)
€1230
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€260
(€1550)
€315
(€3450)
Spouwmuur€175
(€1100)
€600
(€2200)
€820
(€3025)
HR++ glas€240
(€2375)
€300
(€4150)
€440
(€4725)
isolatie wittem 6286

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Wittem?

Waarom mijn woning in Wittem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en geeft een besparing van €245 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wittem extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Wittem. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Wittem wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Wittem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Wittem. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen