Isolatie Reijmerstok

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Reijmerstok? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals muren isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Reijmerstok. Je leest uitvoerig over items als isolerende raamfolie en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-reijmerstok-6274

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Toekomstbestendig

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6274
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Reijmerstok te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Reijmerstok kan erg voordelig (vanaf zo’n € 850 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1825 en je bespaart al snel €250 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Reijmerstok kost je zo’n €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12800. De winst is zo’n €770 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er meerdere alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Reijmerstok (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige gemeenschap? Woning Reijmerstok isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 p/jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Reijmerstok. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€775
(€5450)
€970
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€255
(€1800)
€365
(€2800)
Spouwmuur€215
(€1550)
€740
(€2275)
€810
(€3050)
HR++ glas€230
(€2000)
€315
(€3575)
€405
(€5025)
isolatie reijmerstok 6274

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Reijmerstok?

Waarom mijn woning in Reijmerstok isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en dat levert gemiddeld op €240 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Formido, Hornbach, Karwei, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Met behulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Reijmerstok een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Reijmerstok. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Reijmerstok wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Reijmerstok voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Reijmerstok. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen