Isolatie Wijlre

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wijlre? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals spouwmuurisolatie en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over isolatie Wijlre. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en subsidie Isolatie mei 2024. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wijlre-6321

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Voor iedere portemonnee
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6321
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Wijlre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wijlre is aantrekkelijk (ongeveer € 840 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wijlre kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. De besparing loopt op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Het rendement is ongeveer €910 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Wijlre (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Wijlre isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Wijlre. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4100)
€775
(€4550)
€1110
(€8000)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€175
(€1550)
€400
(€2850)
Spouwmuur€260
(€1450)
€570
(€2200)
€855
(€3150)
HR++ glas€205
(€2750)
€295
(€3175)
€370
(€4425)
isolatie wijlre 6321

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Wijlre?

Waarom mijn woning in Wijlre isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 15% van de offerte krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Wijlre een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wijlre. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Wijlre wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Wijlre voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Wijlre. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen