Isolatie Eys

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Eys? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering als isolatie van de kruipruimte of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met nuttige informatie over isolatie Eys. We zoomen in op onderwerpen als muren isoleren en de groene lening. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-eys-6287

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Controle over de temperatuur
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6287
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check je de meest toegepaste stappen om een woning in Eys te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eys is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 940 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1875 en de besparing loopt op tot €225 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Eys kost zo’n €5600. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11100. De winst is ongeveer €880 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog een aantal rendabele alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Eys (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en ook een duurzame wereld? Woning Eys isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Eys. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€805
(€4750)
€1180
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€275
(€2300)
€310
(€3200)
Spouwmuur€330
(€800)
€510
(€2175)
€900
(€3575)
HR++ glas€250
(€2775)
€265
(€3600)
€350
(€5025)
isolatie eys 6287

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Eys?

Waarom mijn woning in Eys isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, waarbij u een besparing realiseert van €270 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Via een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Eys extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Eys. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Eys wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Eys voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Eys. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen