Isolatie Ingber

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ingber? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de gevel of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met waardevolle informatie over isolatie Ingber. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de spouwmuur en minerale wol. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ingber-6273

 • Lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6273
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Ingber te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ingber kan zeer goedkoop (vanaf € 770 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1675 en het resultaat is zo’n €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ingber kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Dit levert op ong. €850, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ingber (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Ingber isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 (jaarlijks). Hierna check je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ingber. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€765
(€6050)
€910
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€255
(€2200)
€395
(€2950)
Spouwmuur€225
(€1350)
€620
(€2675)
€835
(€3525)
HR++ glas€220
(€2825)
€315
(€3500)
€410
(€4975)
isolatie ingber 6273

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Ingber?

Waarom mijn woning in Ingber isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €320 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke klussen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gulpen-Wittem

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Ingber een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gulpen-wittem.nl voor opties in februari 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gulpen-Wittem
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ingber. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ingber wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Ingber voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Ingber. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen