Isolatie Zoelmond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zoelmond? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie binnenkant gevel of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Zoelmond. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de binnengevel en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zoelmond-4111

 • Structureel lagere energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4111
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf tref je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Zoelmond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zoelmond kan erg voordelig (om en nabij de € 880 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en de winst ligt rond de €235 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zoelmond kost ongeveer €5800. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. De winst is om en nabij €800, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er verscheidene mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zoelmond (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Woning Zoelmond isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per 12 maanden. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Zoelmond. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€765
(€6050)
€1000
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€265
(€2250)
€375
(€3300)
Spouwmuur€400
(€875)
€490
(€2800)
€940
(€3050)
HR++ glas€230
(€2725)
€285
(€3800)
€435
(€4825)
isolatie zoelmond 4111

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zoelmond?

Waarom mijn woning in Zoelmond isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en geeft een besparing van €240 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Met behulp van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Zoelmond een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Buren
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zoelmond. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Zoelmond wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zoelmond voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Zoelmond. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen