Isolatie Ingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ingen? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als bodemisolatie en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Ingen. We gaan aan de slag met zaken als tussenwanden isoleren en steenwol. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ingen-4031

 • Een flink lagere energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4031
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref je de meest rendabele methodes om jouw woning in Ingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ingen is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 880 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en het resultaat is zo’n €240 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ingen kost je zo’n €5650. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. De besparing loopt op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Daarmee bespaar je pakweg €840, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog een aantal rendabele werkzaamheden. Hieronder vermelden we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ingen (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Woning Ingen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. Dat is dus al gauw €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Ingen. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€585
(€4650)
€1210
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€175
(€2000)
€345
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1400)
€430
(€2125)
€830
(€3400)
HR++ glas€200
(€1850)
€265
(€3700)
€400
(€4850)
isolatie ingen 4031

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Ingen?

Waarom mijn woning in Ingen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en besparen tot €315 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Ingen een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Buren
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ingen. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Ingen wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ingen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ingen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen