Isolatie Maurik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Maurik? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel zoals de bodem isoleren en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Maurik. Dit kan gaan om items als warmtereflecterende folie en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-maurik-4021

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4021
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina vind je de populairste toepassingen om een woning in Maurik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maurik is financieel toegankelijk (rond de € 830 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €220 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1875 en de besparing loopt op tot €280 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Maurik kost doorgaans €5550. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Hiermee bespaar je ong. €880 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we diverse aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Maurik (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Maurik isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Maurik. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3600)
€635
(€6600)
€960
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€215
(€1550)
€315
(€3050)
Spouwmuur€260
(€1100)
€520
(€2100)
€905
(€3150)
HR++ glas€250
(€1900)
€310
(€3550)
€445
(€4675)
isolatie maurik 4021

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Maurik?

Waarom mijn woning in Maurik isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en dat bespaart tot €295 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, Formido, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Maurik een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Buren
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Maurik. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Maurik wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Maurik voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Maurik. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen