Isolatie Ravenswaaij

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ravenswaaij? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van binnenmuren of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Ravenswaaij. Je komt meer te weten over topics als isolatie buitenkant gevel en U-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ravenswaaij-4119

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4119
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check jij de populairste stappen om jullie woning in Ravenswaaij te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ravenswaaij is financieel toegankelijk (vanaf € 740 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €2000 en de winst ligt rond de €240, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ravenswaaij kost je zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Hiermee bespaar je pakweg €980 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste vormen. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ravenswaaij (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Ravenswaaij isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 op jaarbasis. Hieronder berekenen we de hoogte van de investering zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ravenswaaij. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3850)
€885
(€6300)
€1030
(€8050)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€195
(€1850)
€320
(€3150)
Spouwmuur€295
(€725)
€570
(€2200)
€875
(€3475)
HR++ glas€240
(€2275)
€300
(€3600)
€350
(€4950)
isolatie ravenswaaij 4119

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ravenswaaij?

Waarom mijn woning in Ravenswaaij isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425, waarbij u een besparing realiseert van €345 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Door gebruik te maken van subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Ravenswaaij een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Buren
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Ravenswaaij. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Ravenswaaij wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Ravenswaaij voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Ravenswaaij. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen