Isolatie Asch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Asch? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna vind je bruikbare informatie over isolatie Asch. Je kunt denken aan onderwerpen als naden en kieren dichten en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-asch-4115

 • Lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4115
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk je de meest toegepaste manieren om een woning in Asch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Asch kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 980 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €195 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Asch kost zo’n €5200. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13500. Het rendement is ongeveer €870 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog meer interessante opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Asch (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Asch isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Asch. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€665
(€6900)
€1060
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€295
(€1750)
€300
(€2900)
Spouwmuur€240
(€850)
€720
(€1900)
€905
(€3450)
HR++ glas€250
(€2000)
€270
(€4000)
€350
(€4575)
isolatie asch 4115

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Asch?

Waarom mijn woning in Asch isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en geeft een besparing van €285 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Dankzij (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Asch een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Buren
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Asch. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Asch wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Asch voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Asch. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen