Isolatie Beusichem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Beusichem? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties als isolatie van de bodem of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Beusichem. Denk aan vraagstukken over isolatie van de vliering en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-beusichem-4112

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Aangenamer wonen
 • Goed voor het milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4112
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna check je de populairste toepassingen om jouw woning in Beusichem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beusichem is betaalbaar (al vanaf +/- € 960 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen variëren rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €255 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Beusichem kost om en nabij de €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Daarmee bespaar je pakweg €800 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beusichem (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een duurzame maatschappij? Woning Beusichem isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Beusichem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€585
(€6850)
€920
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€285
(€2500)
€335
(€2700)
Spouwmuur€355
(€1400)
€690
(€1925)
€930
(€3350)
HR++ glas€240
(€2100)
€340
(€3675)
€400
(€4975)
isolatie beusichem 4112

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Beusichem?

Waarom mijn woning in Beusichem isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Energiedirect of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250, dat betekent een winst van 285 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Buren

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus een kwart van de offerte mag je terug verwachten.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Beusichem een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Buren
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Beusichem. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beusichem wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Beusichem voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Beusichem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen