Isolatie Erichem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Erichem? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering als bijv. isolatie van buitenmuren en naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Erichem. Denk aan topics als gevelisolatie en schijntocht. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-erichem-4117

 • Lagere energienota
 • Weinig last meer van vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Relatief snel te plaatsen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina lees jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Erichem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Erichem is financieel toegankelijk (ongeveer € 850 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1625 en de winst ligt rond de €250 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Erichem kost +/- €5100. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12300. Je profiteert van circa €910 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Erichem (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Erichem isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2400 m3. Dat komt neer op €850 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Erichem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4150)
€745
(€6950)
€1140
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€180
(€1800)
€335
(€3150)
Spouwmuur€275
(€1375)
€700
(€2525)
€790
(€3625)
HR++ glas€205
(€2200)
€325
(€3050)
€445
(€4650)
isolatie erichem 4117

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Erichem?

Waarom mijn woning in Erichem isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675 en dat levert gemiddeld op €280 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Mede door een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Erichem een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Buren
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Erichem. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Erichem wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Erichem voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Erichem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen