Isolatie Ommeren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ommeren? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering zoals isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Ommeren. We zoomen in op vraagstukken over bodemisolatie en thermische bruggen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ommeren-4033

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • U stoot minder CO2 uit
 • Voor klein en groot budget
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand check je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Ommeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ommeren is financieel toegankelijk (plusminus € 750 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €1850 en de winst ligt rond de €220 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ommeren kost doorgaans €5200. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Je profiteert van ongeveer €990 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er verschillende populaire oplossingen. Hierna bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ommeren (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een groenere wereld? Woning Ommeren isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ommeren. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€655
(€5850)
€910
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€210
(€2400)
€345
(€3300)
Spouwmuur€260
(€1100)
€600
(€2775)
€950
(€3100)
HR++ glas€235
(€2675)
€305
(€3425)
€425
(€4875)
isolatie ommeren 4033

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Ommeren?

Waarom mijn woning in Ommeren isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en geeft een besparing van €310 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Gamma, Formido, Hubo, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25% van de offerte mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Ommeren een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Buren
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ommeren. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ommeren wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Ommeren voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Ommeren. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen