Isolatie Buurmalsen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Buurmalsen? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering zoals isolatie van de binnengevel of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je waardevolle informatie over isolatie Buurmalsen. Dit kan gaan om vraagstukken over buitenmuren isoleren en K-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-buurmalsen-4197

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4197
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Buurmalsen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Buurmalsen is goed te betalen (rond de € 890 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €220 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1775 en het bespaart circa €210 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, icynene, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Buurmalsen kost je zo’n €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Hiermee bespaar je ongeveer €960 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verscheidene rendabele opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Buurmalsen (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Woning Buurmalsen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2125 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Buurmalsen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€615
(€7100)
€1020
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€200
(€1800)
€330
(€3300)
Spouwmuur€380
(€1400)
€710
(€2100)
€850
(€3575)
HR++ glas€245
(€2800)
€310
(€4025)
€440
(€4425)
isolatie buurmalsen 4197

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Buurmalsen?

Waarom mijn woning in Buurmalsen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €285 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Gamma, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Buurmalsen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Buren
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Buurmalsen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Buurmalsen wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Buurmalsen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Buurmalsen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen