Isolatie Lienden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lienden? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over isolatie Lienden. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lienden-4033

 • Hoog rendement
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de interessantste methodes om jouw woning in Lienden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lienden is betaalbaar (al vanaf +/- € 950 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Lienden kost gemiddeld €5550. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Hiermee bespaar je om en nabij €920 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we meerdere interessante oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lienden (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste gemeenschap? Woning Lienden isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lienden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€785
(€5850)
€930
(€9750)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€250
(€1600)
€320
(€2900)
Spouwmuur€375
(€800)
€500
(€1925)
€845
(€3500)
HR++ glas€245
(€2450)
€265
(€4025)
€355
(€4750)
isolatie lienden 4033

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lienden?

Waarom mijn woning in Lienden isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, dat betekent een winst van 320, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand lees je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Met behulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 15 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Lienden een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Buren
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lienden. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Lienden wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lienden voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Lienden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen