Isolatie Rijswijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rijswijk? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld dakisolatie of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Rijswijk. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-rijswijk-4023

 • Hoog rendement
 • Een prettige leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder storende geluiden
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4023
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina check jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Rijswijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijswijk is financieel toegankelijk (al vanaf € 750 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €185, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rijswijk kost +/- €5800. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12600. Dit levert op grofweg €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er nog meer populaire oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Rijswijk (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een energiebewuste maatschappij? Woning Rijswijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand berekenen we de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Rijswijk. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€885
(€7500)
€1200
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€180
(€1650)
€360
(€3100)
Spouwmuur€340
(€950)
€610
(€2600)
€860
(€3575)
HR++ glas€200
(€2375)
€325
(€4200)
€385
(€4800)
isolatie rijswijk 4023

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Rijswijk?

Waarom mijn woning in Rijswijk isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525, waarbij u een besparing realiseert van €345 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Gamma, Karwei, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Rijswijk een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Buren
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Rijswijk. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Rijswijk wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rijswijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Rijswijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen