Isolatie Eck en Wiel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Eck en Wiel? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna check je diverse informatie over isolatie Eck en Wiel. Denk aan vraagstukken over kieren dichten en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-eck-en-wiel-4024

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4024
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de populairste stappen om een woning in Eck en Wiel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eck en Wiel kan erg voordelig (vanaf zo’n € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €240 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1900 en het rendement ligt op zo’n €255 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Eck en Wiel kost gemiddeld €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Hiermee bespaar je ongeveer €860 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer vaak toegepaste vormen. Hierna beoordelen we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Eck en Wiel (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke samenleving? Woning Eck en Wiel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Eck en Wiel. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3550)
€755
(€7150)
€920
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€170
(€2400)
€385
(€3600)
Spouwmuur€235
(€1250)
€460
(€2025)
€795
(€3100)
HR++ glas€230
(€2125)
€325
(€3875)
€415
(€4475)
isolatie eck-en-wiel 4024

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Eck en Wiel?

Waarom mijn woning in Eck en Wiel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Buren

Door opties voor subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Eck en Wiel een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.buren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Buren
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Eck en Wiel. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Eck en Wiel wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Eck en Wiel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Eck en Wiel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen