Isolatie Delwijnen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Delwijnen? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je nuttige informatie over isolatie Delwijnen. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-delwijnen-5316

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder storende geluiden
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5316
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl lees jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Delwijnen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Delwijnen is financieel toegankelijk (al vanaf € 970 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1950 en het rendement ligt op zo’n €195 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, folie, steenwol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Delwijnen kost gemiddeld €5050. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Het rendement is ongeveer €830 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0kennen we nog een aantal rendabele vormen. Hierna bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Delwijnen (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Woning Delwijnen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op deze website vind je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Delwijnen. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€775
(€5300)
€1040
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€255
(€2350)
€370
(€3000)
Spouwmuur€320
(€1100)
€640
(€1950)
€790
(€3250)
HR++ glas€200
(€2075)
€325
(€3150)
€430
(€4825)
isolatie delwijnen 5316

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Delwijnen?

Waarom mijn woning in Delwijnen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075 en dat levert gemiddeld op €235 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Met behulp van subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Delwijnen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Delwijnen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij ons stappenplan creëer je een isolatieplan Delwijnen wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Delwijnen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Delwijnen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen