Isolatie Nieuwaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuwaal? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als plat dak isoleren of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Nieuwaal. Je leest uitvoerig over items als isolerende raamfolie en U-waarde. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nieuwaal-5313

 • Lagere energienota
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5313
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje lees jij de meest interessante toepassingen om je woning in Nieuwaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwaal kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 920 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1700 en het rendement ligt op zo’n €240 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, icynene, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nieuwaal kost zo’n €5200. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12000. Het rendement is circa €870 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we diverse alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nieuwaal (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of een duurzame samenleving? Woning Nieuwaal isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwaal. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4100)
€595
(€5850)
€1040
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€200
(€1600)
€370
(€3000)
Spouwmuur€210
(€1200)
€690
(€2525)
€820
(€3450)
HR++ glas€235
(€2225)
€330
(€3775)
€395
(€5175)
isolatie nieuwaal 5313

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Nieuwaal?

Waarom mijn woning in Nieuwaal isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775 en dat bespaart tot €285, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Praxis, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Met hulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nieuwaal een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nieuwaal. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nieuwaal wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwaal voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Nieuwaal. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen