Isolatie Bern

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bern? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel als de binnengevel isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Bern. Dit kan gaan om topics als de binnengevel isoleren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-bern-5318

 • Lagere energienota
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder geluidsoverlast
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5318
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check jij de meest rendabele acties om jouw woning in Bern te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bern kan erg voordelig (al vanaf +/- € 980 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bern kost doorgaans €5250. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. De winst is pakweg €970 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zien we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bern (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een energiezuinige toekomst? Woning Bern isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per jaar. Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bern. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4000)
€655
(€6900)
€970
(€9100)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€230
(€2050)
€390
(€2800)
Spouwmuur€340
(€1675)
€640
(€2650)
€930
(€3150)
HR++ glas€210
(€2650)
€325
(€3525)
€435
(€4800)
isolatie bern 5318

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Bern?

Waarom mijn woning in Bern isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Formido, Multimate, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Bern een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor opties in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Bern. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Bern wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Bern voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Bern. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen