Isolatie s-Hertogenbosch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in s-Hertogenbosch? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als dubbel glas en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie s-Hertogenbosch. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de schuur en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-s-hertogenbosch-5201

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Relatief snel te plaatsen
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5201
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in s-Hertogenbosch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in s-Hertogenbosch is goed te betalen (vanaf plusminus € 930 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €285 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in s-Hertogenbosch kost plusminus €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het rendement is om en nabij €870, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er verscheidene mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in s-Hertogenbosch (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijk een bewuste wereld? Woning s-Hertogenbosch isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2950 m3. De besparing komt neer op €875 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in s-Hertogenbosch. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4150)
€725
(€6150)
€1130
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€275
(€2650)
€325
(€3200)
Spouwmuur€190
(€1200)
€650
(€2450)
€895
(€3000)
HR++ glas€215
(€2025)
€335
(€3400)
€435
(€5225)
isolatie s-hertogenbosch 5201

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in s-Hertogenbosch?

Waarom mijn woning in s-Hertogenbosch isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en dat bespaart tot €225 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Formido, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente s-Hertogenbosch

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 15 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in s-Hertogenbosch een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.s-hertogenbosch.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket s-Hertogenbosch
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in s-Hertogenbosch. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan s-Hertogenbosch wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in s-Hertogenbosch voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in s-Hertogenbosch. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen