Isolatie Kerkwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kerkwijk? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Kerkwijk. We zoomen in op topics als isolerende deuren en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kerkwijk-5315

 • Een flink lagere energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5315
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest populaire manieren om je woning in Kerkwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kerkwijk is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 850 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kerkwijk kost doorgaans €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Je profiteert van zo’n €780 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende populaire vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Kerkwijk (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige maatschappij? Woning Kerkwijk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Kerkwijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€585
(€6950)
€1170
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€250
(€2250)
€360
(€2750)
Spouwmuur€395
(€975)
€710
(€2250)
€855
(€3000)
HR++ glas€200
(€2775)
€265
(€3600)
€375
(€5350)
isolatie kerkwijk 5315

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kerkwijk?

Waarom mijn woning in Kerkwijk isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en NLE, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en geeft een besparing van €285 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Multimate, Hornbach, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Kerkwijk een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Kerkwijk. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Kerkwijk wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kerkwijk voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Kerkwijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen