Isolatie Zuilichem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zuilichem? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als bodemisolatie of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Zuilichem. We bespreken items als tochtprofielen en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zuilichem-5305

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5305
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Zuilichem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zuilichem kan erg voordelig beginnend bij € 970 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1700 en de winst ligt rond de €220 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zuilichem kost je zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11700. Het rendement is zo’n €790 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er allerlei populaire vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Zuilichem (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een energiezuinige gemeenschap? Woning Zuilichem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zuilichem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€705
(€4700)
€1160
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€175
(€2600)
€310
(€3000)
Spouwmuur€250
(€1600)
€470
(€2500)
€875
(€3150)
HR++ glas€230
(€1825)
€315
(€4075)
€370
(€4775)
isolatie zuilichem 5305

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zuilichem?

Waarom mijn woning in Zuilichem isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Via subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 25 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Zuilichem een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Zuilichem. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zuilichem wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zuilichem voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Zuilichem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen