Isolatie Nederhemert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nederhemert? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouw isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Nederhemert. Je kunt denken aan vraagstukken over muren isoleren en condensvorming. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-nederhemert-5317

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Dempt het geluid
 • Beter energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5317
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf tref jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Nederhemert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nederhemert kan zeer goedkoop (plusminus € 820 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nederhemert kost doorgaans €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11100. Dit levert op ong. €900, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we nog enkele populaire vormen. In het volgende overzicht praten we over de populairste vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nederhemert (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Nederhemert isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. Dat komt neer op €875 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nederhemert. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3050)
€735
(€6000)
€990
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€285
(€2500)
€375
(€2950)
Spouwmuur€215
(€1725)
€570
(€2100)
€920
(€3125)
HR++ glas€230
(€2200)
€280
(€3225)
€395
(€4900)
isolatie nederhemert 5317

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Nederhemert?

Waarom mijn woning in Nederhemert isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en dat levert gemiddeld op €335 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Met behulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de kosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Nederhemert een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nederhemert. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Nederhemert wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nederhemert voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Nederhemert. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen