Isolatie Poederoijen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Poederoijen? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van muren en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Poederoijen. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over verwarmingsbuizen isoleren en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-poederoijen-5307

 • Minder energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5307
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek jij de interessantste toepassingen om een woning in Poederoijen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Poederoijen is voordeling (om en nabij de € 840 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Poederoijen kost plusminus €5550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11900. Het voordeel is circa €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer rendabele vormen. Hieronder beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Poederoijen (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Woning Poederoijen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Poederoijen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€655
(€4750)
€980
(€8200)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€245
(€2150)
€300
(€3350)
Spouwmuur€200
(€1125)
€630
(€2700)
€860
(€3150)
HR++ glas€215
(€2300)
€330
(€4000)
€440
(€5175)
isolatie poederoijen 5307

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Poederoijen?

Waarom mijn woning in Poederoijen isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Energiedirect of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675, dat betekent een winst van 230, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Poederoijen een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Poederoijen. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Poederoijen wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Poederoijen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Poederoijen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen