Isolatie Aalst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Aalst? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties als isolatie van de spouw of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Aalst. Dit kan gaan om onderwerpen als radiatorfolie en purschuim. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-aalst-5308

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5308
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna check je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Aalst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Aalst is betaalbaar (vanaf € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1725 en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Aalst kost +/- €4500. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Het rendement is al snel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Het voordeel is grofweg €780 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog enkele populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Aalst (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een bewuste wereld? Woning Aalst isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Aalst. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3600)
€885
(€5000)
€1120
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€255
(€1850)
€300
(€3600)
Spouwmuur€200
(€975)
€670
(€2150)
€895
(€3275)
HR++ glas€200
(€2750)
€260
(€3450)
€395
(€5400)
isolatie aalst 5308

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Aalst?

Waarom mijn woning in Aalst isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en NLE, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Formido, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Met behulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Aalst een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Aalst. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Aalst wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Aalst voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Aalst. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen