Isolatie Brakel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Brakel? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen zoals isolatie van schuine dak of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Brakel. Dit kan gaan om zaken als schuin dak isoleren en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-brakel-5306

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Zet het milieu op 1
 • Brandbeschermend
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5306
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop achterhaal je de meest populaire methodes om jullie woning in Brakel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Brakel is goedkoop (plusminus € 980 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Brakel kost je zo’n €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €990. De besparing loopt op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12900. Daarmee bespaar je circa €850 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens bestaan er nog een aantal mogelijke mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Brakel (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een energiezuinige toekomst? Woning Brakel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Brakel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3200)
€625
(€4750)
€1220
(€9800)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€265
(€2250)
€335
(€3150)
Spouwmuur€200
(€925)
€690
(€1975)
€845
(€3200)
HR++ glas€230
(€2500)
€285
(€4075)
€390
(€5150)
isolatie brakel 5306

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Brakel?

Waarom mijn woning in Brakel isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100, waarbij u een besparing realiseert van €225, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Door gebruik te maken van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Brakel een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Brakel. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Brakel wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Brakel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Brakel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen