Isolatie Gameren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gameren? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals dakisolatie en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over isolatie Gameren. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van verwarmingsbuizen en R-waarde. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-gameren-5311

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder ongedierte
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5311
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna check je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Gameren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gameren is voordeling (vanaf € 740 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €270 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen variëren rond €1975 en het bespaart circa €235 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gameren kost om en nabij de €5550. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Je profiteert van pakweg €960 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er allerlei interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Gameren (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Gameren isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 (jaarlijks). Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Gameren. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3750)
€585
(€7500)
€1150
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€210
(€2550)
€340
(€2950)
Spouwmuur€385
(€1175)
€730
(€1975)
€815
(€3425)
HR++ glas€230
(€2150)
€285
(€3650)
€385
(€4475)
isolatie gameren 5311

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Gameren?

Waarom mijn woning in Gameren isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850 en dat levert gemiddeld op €335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Formido, Gamma, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25 procent van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Gameren een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Gameren. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Gameren wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Gameren voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Gameren. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen