Isolatie Bruchem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bruchem? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Bruchem. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bruchem-5314

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Je kunt klein beginnen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5314
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Bruchem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bruchem is betaalbaar (vanaf zo’n € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €295 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bruchem kost doorgaans €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. De winst is plusminus €840, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we nog meer populaire werkzaamheden. Hierna beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Bruchem (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke toekomst? Woning Bruchem isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Bruchem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4050)
€875
(€6150)
€920
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€230
(€2050)
€325
(€3000)
Spouwmuur€385
(€725)
€680
(€2225)
€890
(€3600)
HR++ glas€190
(€2700)
€340
(€3150)
€405
(€5375)
isolatie bruchem 5314

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Bruchem?

Waarom mijn woning in Bruchem isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Budget Energie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en dat bespaart tot €235, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaltbommel

Door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Bruchem een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zaltbommel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zaltbommel
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bruchem. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Bruchem wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bruchem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Bruchem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen